Dintotdeauna supele și ciorbele dăruiesc bucătăriilor aroma aceea inconfundabilă, de cămin, de familie.
Își fac apariția pe masă odată cu sosirea toamnei și încălzesc serile reci de iarnă și de primăvară timpurie ca să dispară.
CITEȘTE ȘI: Supa de roșii- sursa de energie și vitamine pe parcursul unei zile
Asemenea pâinii, care le însoțește cu fidelitate, supele au un farmec antic și evocă imagini dintr-o lume rurală pe care cu toții o privim cu nostalgie: ceaunul de aramă agățat în lanțuri deasupra vetrei, fierberea înceată și constantă sub capaculce lasă să iasă un firicel de abur.
Regulile bucătăriei clasice prevăd servirea supelor seara.
CITEȘTE ȘI: Supa care accelerează procesul de digestie și îți face pielea mai frumoasă
Trucuri și sfaturi:
– pentru a da culoare supei, cepele pot fi tăiate pe jumătate și rumenite pe grătar înainte de a fi puse în supă;
– pentru a obține o supă limpede, evitați s-o amestecați și nu o turnați niciodatădintr-o oală în altarăsturnând oala;
– dacă optați pentru o supă-cremă și aceasta vă iese prea lichidă, o puteți aduce ușor la consistența dorită adăugând puțină cremă de unt cu făină.